EU-LAT NETWERK

Begin de jaren ’90 besloten enkele Europese NGO’s, niet specifiek religieus gebonden, om een koepel te vormen met de bedoeling het solidariteitswerk voor Centraal-Amerika meer kracht te geven. Het initiatief kwam voornamelijk vanuit Kopenhagen. Daarom heette de koepel in het begin Copenhagen Initiative for Central America and Mexico (CIFCA). Van bij het begin sloten we het Netwerk van de Europese Oscar Romero Comités daarbij aan. 

Veel jaren later werd de naam veranderd in EU-LAT Network. De activiteiten van EU-LAT Network spitsen zich vooral toe op lobbywerking in de richting van de Europese instanties, voornamelijk het Parlement en de Commissie. En dit in het kader van het Associatieakkoord dat de Europese Unie enkele jaren geleden aanging met de Centraal-Amerikaanse regio. Ondertussen zijn er ook solidaire vertegenwoordigers van andere Latijns-Amerikaanse landen bij EU-LAT Network aangesloten. Er zijn een paar regionale werkgroepen, onder andere Werkgroep Guatemala, waar Steungroep Solidair met Guatemala en het Europees Netwerk voor Oscar Romero Comités deel van uitmaken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.